46 tecknade avtal!

Almega och våra förbund har nu tecknat 46 kollektivavtal. Att i konstruktiv anda förhandla och teckna kollektivavtal är vardag och kärnuppdrag för oss i förbunden inom Almega, med våra totalt 154 kollektivavtal.

Redan nu har vi i årets avtalsrörelse tecknat 46 nya kollektivavtal med fackförbund som Unionen, IF Metall, Livs, GS, Sveriges ingenjörer, Handels, Pappers, HRF, Byggnads, Fastighets och Seko. Samtliga 46 ligger inom märket. Och fler kommer följa eftersom de flesta av våra avtal omförhandlas i år.

Vi vill fortsätta komma överens med våra fackliga motparter i konstruktiv anda, utan onödiga konflikter. Om också facken har den utgångspunkten kommer vi kunna lösa de återstående avtalsförhandlingarna och de nu aktuella konflikterna, utan att kostsamma och skadliga strejker behöver bryta ut.