Meddelande till Magdalena Andersson: Höj ersättningen för personlig assistans

Företagen inom personlig assistans vill höja medarbetarnas löner, men för att göra detta måste assistansersättningen först höjas. Något som bara regeringen och finansminister Magdalena Andersson kan göra. Därför går Vårdföretagarna nu ut i ett öppet meddelande och vädjar till Magdalena Andersson om att höja ersättningen.

I dagens Metro vänder sig Vårdföretagarna i en annons riktad direkt till Magdalena Andersson och ber henne och övriga i regeringen att höja assistansersättningen. Ersättningen som företagen får från regeringen ska täcka alla kostnader för den personliga assistansen, något som blir allt tuffare för företagen då ersättningen inte ökar i takt med de kollektivavtalade lönerna.

”När du och resten av regeringen träffas på Harpsund för att diskutera höstens budget ber vi dig att inte dra undan mattan för personlig assistans”, skriver Vårdföretagarna i meddelandet.

 

Vårdföretagarna i Metro 18 juli 2017

Branschens företag har inga andra inkomster än den ersättning som de får från regeringen. Och när den ersättningen inte höjs drabbar det inte bara företagen, utan också brukarna.

”Det är samhällets mest utsatta personer som drabbas hårdast när pengarna inte räcker till för assistenternas löner. Det är inte hållbart längre! Magdalena, förstör inte möjligheten för oss seriösa företag – vi med våra 40 000 assistenter som kämpar med att göra skillnad i vardagen för många människor”, avslutar Vårdföretagarna meddelandet.

Läs mer om kampanjen i Dagens Opinion: Almega tar strid om assistensersättningarna – i Metro